Va ser a la meva primera visita a la Terra Alta com a membre de l’equip de treball de Viemocions quan vaig conèixer el projecte Tres territoris, una mateixa terra Matarranya (Terol), Morella (Castelló) i Terra Alta (Tarragona) unien esforços per fer promoció turística. Una iniciativa que suma els atractius de tres comarques que com ells mateixos defineixen a la seva presentació compten “amb una cultura i una forma de vida molt semblants”,  patrimoni cultural, paisatge mediterrani, gastronomia i vins de gran qualitat entre d’altres.

Al meu entendre és tracta d’un bon exemple del que ha de ser un projecte de col·laboració per aconseguir posicionar-se com una marca turística de qualitat. Per sobre de fronteres administratives i fiscals, eixamplar territori dona més visibilitat i evidentment, ampliar l’oferta.

Per què no visitar un poble emmurallat a Morella, anar a un celler a tastar vins a Batea, dinar a Calaceit, fer una excursió pel massís dels Ports o fer nit a un hotel de Vall-de-Roures el mateix cap de setmana?

Jo us ho recomano…

Salut i vi!

David Bizarro