Tot i ser un dels punts més transitats del barri de Gràcia, a dos quarts de sis de la tarda a ple estiu, l’activitat al carrer Verdi encara és moderada. És l’hora que hem quedat amb el Josep, l’encarregat de la botiga que Wine Palace, té al número 67 d’aquest carrer. Wine Palace té 30 botigues repartides per tot Catalunya i pel que ens explica en Josep, això no acaba aquí. N’hi ha unes quantes més que aviat obriran portes…

La botiga és molt maca! A més d’una gran selecció de vins, cerveses artesanals, formatges i altres delicatessen, hi trobem uns sortidors amb vins a doll ecològics, naturals i biodinàmics que elaboren petits productors…!!! doncs si, no ho heu entès malament…

“Aquesta iniciativa neix de l’empresa Democratic Wine, que mitjançant l’envàs bag in box, distribueix aquests vins. Tan sols hem de connectar-ho al surtidor que funciona igual que la cervesa de barril” ens comenta en Josep.

Concretament trobem aquests: un xarel·lo novell (Penedès), una garnatxa blanca brisada (Terra Alta), un cabernet natural rosat (Costers del Segre), ull de llebre (Penedès), sauvignon blanc (Penedès), un cupatge de diferents varietats de negre (Penedès) i un picapoll (Pla de Bages) així com un vermut (la Bandarra) i una sangria (La Sueca).

“El component ecològic és a més del preu final, és l’objectiu d’aquesta iniciativa. Només has de dur una ampolla de casa i gaudireu d’un vi novell de gran qualitat, d’agricultura ecològica i biodinàmica, sense sulfits a un preu inferior al que ens costaria una ampolla”.

“Heu de tenir en compte que aquest envàs, no permet l’evolució del vi i per tant, no serveix per tot els vins. Per això l’ampolla de vi continua tenint la seva raó de ser i no oblidem el factor del plaer d’obrir una bona ampolla amb el llevataps!”.

Com podeu comprovar per gaudir del vi no cal gastar-se gaires diners ni ser un expert en la matèria. Aneu a botigues especialitzades com aquesta i deixeu-vos aconsellar amb el pressupost que tingueu. Salut i vi!

David Bizarro