La passió del nostre equip pel món i la cultura del vi ens porta a estar oberts a qualsevol tipus de propostes on el vi jugui un paper important, ja siguin turístiques, gastronòmiques o culturals.

Ens van proposar fer un maridatge de vins i formatges i el nostre sommelier Xavier Andreu es va encarregar de fer la selecció dels productes i de presentar aquest maridatge en un domicili particular davant un grup de 5 persones.

En Xavi va triar la següent combinació:

  1. Formatge Morbier + Cava Rexach Baqués Brut Reserva
  2. Formatge Gris Muntanya + Vi blanc Captura de Luz – DO Albariño
  3. Formatge Mahó Artesà Semi + Vi blanc Murviedro Cepas Viejas – Merserguera, DO Valencia
  4. Formatge Torta del casar + Manzanilla Maruja de Sanlúcar
  5. Formatge León Gabino Oro + Vi negre Tilenius – DO Bierzo
  6. Formatge Cabrales + Pedro Ximenez 1927 Alvear

Tal i com va explicar en Xavi, hi ha dues maneres de fer cada combinació: o per similitud o percontrast. En aquest cas, tots els maridatges van ser per similitud, excepte la quarta i la darrera: la cremositat i el gust de la Torta del Casar, es va complementar perfectament amb les notes oxidatives de la manzanilla i el contrast entre el fort sabor del formatge de cabrales i la dolçor del Pedro Ximenez, va ser especialment sorprenent.

Curiosament, cadascuna de les persones que van fer aquest maridatge es va quedar captivada per una combinació diferent. En Xavi va anar explicant el perquè de cadascuna de les combinacions, com cada formatge lligava amb el seu vi seleccionat; i les característiques principals de cadascun dels productes seleccionats, incloent anècdotes interessants. És fascinant descobrir com canvien els sabors dels formatges amb el vi.

Cal fer una menció especial a les dos botigues del barri de Sant Andreu on es van comprar la major part dels productes,: la formatgeria Casilda & Filomena (Gran de Sant Andreu, 117) i la botiga de vins Sentits (Pg. Torras i Bages, 45).

Qualsevol amant del formatge frisaria per realitzar un maridatge d’aquest tipus, així que, us animem a que tasteu aquest que us proposem, o a que contacteu amb nosaltres si us bé de gust que us organitzem el vostre maridatge personalitzat. Us sorprendreu!

Marisol González