Albet i Noya recupera una de les seves activitats més tradicionals, el curs de marges de Pedra Seca, que arriba enguany a la VII edició.

Serà un curs intensiu de 2 dies adreçat tant a professionals com a aficionats que tindrà lloc a la Vinya del Fanio, un dels exemples més destacats d’aquest patrimoni agrícola i paisatgístic a les muntanyes d’Ordal.

Com ja és habitual, la formació anirà a càrrec de dos ​mestres margers de l’Escola Mallorquina que es desplaçaran al Penedès per formar a nous professionals i recuperar així les antigues terrasses de les vinyes de coster d’Albet i Noya.

La vinya del Fanio (d’on en surt un vi amb el mateix nom) és un dels exemples més representatius de les muntanyes de l’Ordal pel que fa a l’ús de marges de pedra seca.

El curs coincidirà amb la missió inversa que organitza Qalidés i la DO Penedès on es vol mostrar les excel·lències de la denominació a 50 professionals sommeliers i periodistes de renom i que visitaran els treballs de recuperació dels marges de pedra seca.

Albet i Noya , pioner en el cultiu ecològic, va començar la seva aventura l’any 1978, essent el primer elaborador de vi ecològic d’Espanya. Actualment disposa de més de 80 hectàrees de vinya ecològica i produeix aproximadament un milió d’ampolles. Exporta la seva filosofia i valors a més de 30 països de tot el món. 

INFORMACIÓ DEL CURS:

  • Dies: ​4 i 5 de març
  • Lloc: ​Can Milà de la Roca, a Lavern-Subirats
  • Horari:​ de 8 a 18h (aproximadament)
  • Preu: ​60€
  • Material necessari: ​un martell especial per picar pedra, guants i ulleres de protecció.
  • Informació i reserves: comunicació@albetinoya.cat o al telèfon 938994812 (Núria) – Places limitades a 20 persones