216 mesos és el temps que estableix el codi civil per tal de que una persona sigui considerada major d’edat i per tant, legalment pugui gaudir d’una de les 244 ampolles de cava el Tribut a Josep i Antoni Mata Casanovas, 20 anys de Criança Brut Nature Segona plenitud. Un homenatge a la feina que ha fet la segona generació del celler Recaredo de Sant Sadurní d’Anoia en una presentació que va tenir lloc al restaurant Alkimia de Barcelona el dimecres 24 d’octubre.

244 ampolles amb 244 mesos de criança de l’anyada de 1996, embotellada l’any 1998 fet amb un 80% de xarel·lo fermentat en bóta i un 20% de chardonnay.

Segons l’Àngel Garcia Petit, enòleg, comunicador i formador de sommeliers “Recaredo és el gran referent del Cava i fa 40 anys van fer una petita i reeixida revolució que el pas del temps ha fet gran”.

El celler fundat el 1924 per Josep Mata Capellades, va fer una aposta a la dècada dels 70 per especialitzar-se “en caves veritablement de terroir amb la vinya com a element essencial i la clara voluntat d’elaborar escumosos capaços de connectar de manera honesta amb els paisatges de l’Alt Penedès.” Actualment, la tercera generació de la família Mata, continua a la mateixa línea iniciada llavors, incorporant la agricultura biodinàmica a les seves vinyes.

Recaredo transmet allò que creiem a Viemocions, que ha de ser l’enoturisme; a banda de la gran qualitat dels seus productes hi ha darrere una història, vocació i passió per allò que fan.