Comunicat de premsa de l’Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT-AVEC

Els nou cellers que integren la marca col·lectiva consideren que la dràstica retallada del preu del raïm atempta contra el principal sector econòmic de la comarca i posa en perill el futur de centenars de famílies i del territori.

L’Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT-AVEC, titular de la marca col·lectiva de la UE de vins escumosos de qualitat, manifesta públicament el seu suport a les mobilitzacions convocades per les organitzacions agràries del Penedès davant la dràstica retallada del preu del raïm per aquesta verema. Una retallada unilateral de preus d’aquesta magnitud no només atempta contra el principal sector econòmic de la comarca, la pagesia, sinó que posa en perill el futur de centenars de famílies i el del conjunt del territori. CORPINNAT defensa un model territorial on la pervivència de la viticultura és la principal garantia de sostenibilitat per preservar el paisatge.

La integració dels viticultors en la cadena de valor, la implementació d’aliances a mig i llarg termini amb els pagesos a un preu garantit que CORPINNAT situa a partir de 0,65 cèntims/kg per aquesta verema, la distinció dels vins en funció de la seva procedència i la definició del territori com a referent d’identitat i sostenibilitat són avui compromisos irrenunciables per tornar a donar valor al sector i salvaguardar el paisatge de totes aquestes amenaces.

Des de CORPINNAT instem a totes les parts implicades ­–organitzacions sindicals, patronals, associacions vitivinícoles, empreses elaboradores, empreses del sector auxiliar i de serveis a la vitivinicultura, administració pública, etc…– a fer un esforç per trobar una solució que permeti resoldre aquest conflicte amb la dignitat que reclamen i mereixen els viticultors. També emplacem la resta de cellers, independentment de la DO a la qual estiguin adscrits, a mantenir la millora en la política de preus d’anys anteriors i no deixar-se portar per l’oferta a la baixa de grans productors.