El Big Ben de Londres, els temples de Tailàndia, anar a fer surf a Austràlia… i tantíssimes coses més a visitar i conèixer.

La comunicació global, l’abaratiment dels viatges i una nova generació amb molta curiositat ha fet que viatjar i conèixer llocs exòtics estigui més de moda que mai. Fa vint o trenta anys la gent feia un viatge a l’estiu -amb sort- i para de comptar.

Avui dia ja no és així. Anar un cap de setmana a veure el musical del Rei Lleó a la City, aprofitar un pont i fer una escapada als ruin bars de Budapest. Sembla que Catalunya se’ns queda petita.

Però crec que al fer-nos internacionals se’ns ha oblidat una cosa als de casa: vivim a un dels països més visitats i estimats del món.

Tot juga al nostre favor: el clima privilegiat, el tarannà de la gent, sol i platja, la gastronomia, la cultura i tradicions, els paisatges… tot això i molt més té a oferir Catalunya al visitant d’arreu… i al de dins.

Aquest és el primer d’una petita sèrie d’articles on intentaré apropar-vos tot allò pel que ens venen a visitar, per tal de recordar-nos a tots el que tenim sense sortir de casa i que sembla que en la recerca de llocs més exòtics se’ns ha oblidat una mica el privilegi que tenim de viure aquí.

Conèixer noves cultures i llocs és compatible amb gaudir d’un tast de vi de cirera (sí, de cirera!) a un petit celler a 40 minuts de Barcelona, en un mirador natural un dissabte al migdia; o fer un tomb en bicicleta pel paisatge vinícola del Penedès; o retrocedir als inicis del segle XX a una colònia fabril al Bages.

Espero que m’acompanyeu pel nostre recorregut i que puguem gaudir-ne tots. Ens veiem al següent article, “Barcelona és molt més”.

Julio Aparicio