– Vi: Blanc de Neu 2016
– Celler: Alta Alella
– Origen/DO: DO Alella
– Varietats raïm: 100% Pansa blanca
– PVP orientatiu: Uns 15€/ampolla
– Combina amb: Uns postres de formatge amb codonyat

Les notes de tast del nostre enòleg i sommelier Àngel Garcia Petit

El celler “Alta Alella” és el projecte personal de l’enòleg Josep Maria Pujol-Busquets, que després de treballar durant una colla d’anys en diferents cellers va decidir crear amb la seva dona Cristina Guillen el seu propi celler.

Alta Alella està situat a només 12 km de la ciutat de Barcelona, envoltat del Parc Natural de la Serralada de Marina, i ubicat sobre sòls àcids de sauló que afavoreixen la qualitat dels seus  vins.

El Blanc de Neu és un vi dolç ecològic elaborat amb raïm pansa blanca -el que en altres contrades se’n diu xarel·lo- procedent de vinyes de la pròpia finca. Un cop collit, el raïm es sotmet a una criomaceració durant 18 hores, passades les quals es premsa i el most resultant es fa fermentar en botes de roure.

Després d’una criança en bota de 4 mesos el vi ja està llest per embotellar.

En olorar el vi a la copa sorgeixen aromes florals, discretament cítriques i amb sensació de frescor, però és quan el vi s’ha escalfat una mica a la boca quan hi ha una explosió aromàtica que inunda la boca de records de flor de tarongina, aigua de roses, orellanes d’albercoc, pera i préssec en almívar i licor de mandarina.

El vi presenta un extraordinari equilibri entre una intensa dolçor i una integrada acidesa que fa del conjunt un vi melós, fresc i dolç alhora, i amb un pas de boca vellutat que manté el gust del vi durant molta estona.