Aquest desembre MICROSCOPI 2017 del celler Alemany i Corrió

Les notes de tast del nostre enòleg i sommelier Àngel Garcia Petit

L’any 2012 se li va detectar un càncer de mama a la Irene Alemany, enòloga i propietària del celler Alemany i Corrió del Penedès. Acabat el tractament que li va permetre superar la malaltia, la Irene va decidir elaborar cada any un vi que ajudés a la recerca contra el càncer començant per l’adquisició d’un microscopi. Des del 2014 cada nova anyada apareix puntualment “El Microscopi”, els diners de la venda del qual van a parar íntegrament a un projecte contra el càncer de l’Institut Oncològic de L’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Es tracta d’un vi solidari que vol curar i donar vida.

Totes les persones i empreses que participen en el circuit comercial i en la comunicació d’aquest vi ho fan des de la primera anyada de manera desinteressada.

El Microscopi 2017, que acaba de sortir al mercat, s’ha elaborat amb un 80% de carinyena i un 20% de merlot. La fermentació alcohòlica la fan els propis llevats salvatges del raïm, i tant els trasbalsos com l’embotellament –que es fa sense filtrar el vi- es duen a terme seguint els cicles de la lluna.

Es un vi aromàtic, carregat de fruita, fresc en boca, molt agradable de beure i que ens combinarà perfectament amb unes costelles de xai o amb un arròs de muntanya. Un vi solidari que vol curar, un vi per beure, per regalar i per ajudar a donar vida.