Natural de Vicens – Vi: Lo Natural de Vicens
– Celler:  Josep Vicens
– Orígen/DO: DO Terra Alta
– Varietats raïm: 100% macabeu
– PVP orientatiu: Uns 12€/ampolla
– Combina amb: Arròs de conill o unes croquetes de bacallà

Les notes de tast del nostre enòleg i sommelier Àngel Garcia Petit

La Terra Alta és probablement la única zona vinícola catalana –deixant de banda els pagesos de tot Catalunya que en feien pel seu propi consum– que mai ha deixat de fer vins brisats, aquells vins blancs elaborats com si fossin negres, és a dir vins fets amb raïms blancs que han fermentat amb pells, polpa i pinyols (de vegades també amb la rapa) i que durant dues o tres dècades gairebé van desaparèixer degut a la pressió de nous estils de vi suposadament més moderns.

Lo Natural de Vicens” és un vi elaborat amb aquesta antiga manera de fer, elaborat 100% amb macabeu i que s’ha fermentat amb els llevats propis del raïm, sense addició de llevats industrials ni de sulfits. Aquest darrer aspecte té una gran influència en el perfil aromàtic del vi, que amaga una mica la fruita i dona més protagonisme a les flaires dels propis llevats, les flors seques i el brioix.

En boca és un vi extremament fàcil de beure, amb un pas de boca untuós i fresc, una consistència que amoroseix la part alcohòlica, i un regust persistent i subtil que el fa adequat per beure’l amb un arròs de conill o unes croquetes de bacallà. Un vi amb caràcter propi, agradable i molt interessant sobretot per a qui estigui interessat en els vins dits “naturals”.