Aquest mes us recomanem el vi més emblemàtic, del també emblemàtic celler, que va acollir la IV Nit de l’Enoturisme de Catalunya: 1780, del celler Castell del Remei.

Vi negre elaborat amb coupatge de les varietats Cabernet, Ull de llebre, Garnatxa i Merlot. Amb una llarga criança, 18 mesos en bota i més de 2 anys en ampolla, és el que a algunes DOs etiquetarien com a “Gran reserva”.

Les notes de tast del nostre sommelier Xavier Andreu

Vista:  D’un color cirera picota net i brillant. Intensitat mitja-alta i una llàgrima molt densa i abundant que ens promet un vi de gran cos, estructura i personalitat.

Olfacte: Al nas resulta molt expressiu, intens i elegant. Les aromes de fumat i vainilla de la fusta, donen pas a la fruita molt madura, quasi confitada, xocolata negra, torrefactes i notes minerals.

Gust: L’entrada es agradable i voluptuosa, el pas per boca resulta ampli, rodó i llaminer, amb uns tanins molt madurs i una bona acidesa que el fa fresc, i tot i el seu gran cos i el grau alcohòlic, gens pesat. És persistent, amb un final llarg que convida a fer una altra copa.

Un gran vi, que tot i no ser econòmic, no decebrà per a una ocasió especial.