Vi març– Vi: Els Costums 2017
– Celler: Les Vinyes del Convent
– Orígen/DO: DO Terra Alta
– Varietats raïm: 100% Garnatxa Blanca
– PVP orientatiu: Uns 14€/ampolla
– Combina amb: Un arròs de barca fet amb peix molt fresc

Les notes de tast del nostre enòleg i sommelier Àngel Garcia Petit

L’any 2017 l’Elies Gil, descendent d’una nissaga familiar lligada a la vinya des del 1769, decideix fundar el celler “Les Vinyes del Convent” dins del terme municipal d’Horta de Sant Joan com a reconeixement a les antigues generacions familiars i el seu arrelament a la Terra Alta. El celler està en un indret des del qual es pot gaudir de meravelloses vistes del Parc Natural dels Ports, el poble d’Horta de Sant Joan, i les Roques de Benet.

Elies Gil és un dels comerciants de vi a doll més potents de Catalunya i propietari del celler “La Vinícola de Gandesa”.

El nom del vi “Els Costums” és una referència al passat templer del municipi i al fet de que l’any 1296 fra Berenguer de Cardona –“Mestre de l’Orde del Temple de Catalunya i Aragó”- va concedir al poble d’Orta (actual Horta de Sant Joan) “els costums”, una recopilació de les normes que havien de regir en aquelles contrades i que reconeixien la singularitat del poble i dels seus habitants.

El vi és aromàticament intens i complex, amb domini de la fruita blanca poc madura i algunes flaires florals. És fresc en boca, amb una encertada acidesa, cremós i persistent, i el conjunt es percep harmònic i molt agradable. Es tracta d’un vi molt gastronòmic, amb una gran versatilitat i ideal per iniciar-se en els maridatges.