Aquest setembe ABADAL MANDÓ 2015 del celler Abadal

Les notes de tast del nostre enòleg i sommelier Àngel Garcia Petit

Després de 15 anys d’assajos a la vinya i al celler, Abadal ha recuperat en producció – a partir d’uns quants ceps molt vells – la varietat de raïm “Mandó” i n’ha fet aquest vi que ara us presentem.

La mandó és una varietat negra tradicional catalana que a principis del segle XX era important al Bages però que al cap de poques dècades es va desestimar en benefici d’altres varietats negres. La tendència general a casa nostra a recuperar varietats antigues per reinterpretar-les amb els coneixements i la tecnologia actuals ha fet que alguns elaboradors bagencs ja estiguin treballant amb la mandó.

L’Abadal Mandó s’ha elaborat 100% amb aquesta varietat. Acabada la fermentació alcohòlica se li ha fet al vi una criança de 12 mesos en bótes de roure (40%) i en gerres de terrissa (60%).

El resultat és un vi equilibrat, fresc en boca, lleuger però carnós, d’aspecte brillant i atractiu, i amb flaires de flors, fruites vermelles i records de bosc mediterrani. Un vi que es manté a la boca una bona estona i molt adequat per la tardor que tot just encetem. Ens el podem beure una miqueta fred perquè la seva acidesa natural ho accepta molt bé. Lligarà perfectament amb un arròs a la cassola, unes galtes estofades o un fricandó tradicional.